Budimka u restrukturiranju

Bez autora
Apr 06 2010

Agencija za privatizaciju objavila odluku o početku restrukturiranja preduzeća za proizvodnju, preradu i promet voća i povrća Budimka iz Požege. Agencija je pozvala državne poverioce preduzeća da u skladu sa Zakonom o privatizaciji prijave potraživanja, sa stanjem na dan 31. decembar 2004, najkasnije do 16. aprila. Radnici Budimke počeli su proizvodnju džema i koncentrata za sokove pošto je Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor s vlasnicima. Radnici su sami uložili 100.000 dinara u popravku mašina i iskoristili rezerve sirovina od pre dve godine. Budimka je prodata na aukciji 13. juna 2008. za 260 miliona dinara novosadskom konzorcijumu fizičkih lica na čelu s Milanom Tepićem. Firma je bila u lošem stanju, a situaciju u preduzeću dodatno su otežavali i nesporazumi na relaciji poslovodstvo-radnici, a nakon dugih protesta raskinut je ugovor o prodaji.

Budimka u restrukturiranjuAgencija za privatizaciju objavila odluku o početku restrukturiranja preduzeća za proizvodnju, preradu i promet voća i povrća Budimka iz Požege.

Agencija je pozvala državne poverioce preduzeća da u skladu sa Zakonom o privatizaciji prijave potraživanja, sa stanjem na dan 31. decembar 2004, najkasnije do 16. aprila.

Radnici Budimke počeli su proizvodnju džema i koncentrata za sokove pošto je Agencija za privatizaciju raskinula kupoprodajni ugovor s vlasnicima. Radnici su sami uložili 100.000 dinara u popravku mašina i iskoristili rezerve sirovina od pre dve godine.

Budimka je prodata na aukciji 13. juna 2008. za 260 miliona dinara novosadskom konzorcijumu fizičkih lica na čelu s Milanom Tepićem.

Firma je bila u lošem stanju, a situaciju u preduzeću dodatno su otežavali i nesporazumi na relaciji poslovodstvo-radnici, a nakon dugih protesta raskinut je ugovor o prodaji.

Preduzeće u vlasništvu ima tri fabrike za preradu voća, povrća i mesa i farmu za tov junadi i upravnu zgradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik